Mennyibe kerül nekem a napelemes rendszer, és mennyi idő alatt térül meg?

megosztás:

Sokakban merül fel a kérdés, hogy ha egy napelemes rendszer kiépítését választják megújuló energiaforrásként otthonukba, akkor milyen időtávon belül térül meg a befektetésük. Egy napelemes rendszer kiépítése relatív nagyobb összeg egy ingatlan korszerűsítésénél, viszont a következőkben felvázoljuk, hogy miért éri meg egy ekkora volumenű beruházás.

Általában, ha felteszik a kérdést, hogy mennyi a megtérülési idő egy napelemes rendszernek, akkor normál esetben 10 évet szoktunk mondani. Viszont ezt sok tényező befolyásolja. Elsősorban a napelemek tájolása, a tető dőlésszöge, az évenkénti napos órák száma (lokáció), a napelemes rendszer anyagminősége és az elérhető napelem pályázatok. Kedvezőtlen tájolás esetén, ha meghibásodnak a rendszer elemei, akkor kitolódhat a megtérülési idő akár 20 évre is. Viszont egy prémium minőségű elemekből, megfelelő szakértelemmel tervezett, épített rendszernek, 50%-os támogatás felhasználásával, akár 3-4 év alatt is megtérülhet az ára.

A beruházás költségét nagyban befolyásolja a nyersanyagok ára, illetve a panelek, az inverter és a telepítéshez szükséges egyéb anyagok ára is. A mostani világpolitikai események miatt kiszámíthatatlanná vált az energia világpiaci ára. A várható villamos energia árának drasztikus emelkedése azt vonja maga után, hogy csökken a befektetés megtérülési ideje. Sajnos az áremelkedés mértékét nem lehet meghatározni, viszont minél hamarabb valósul meg a beruházás, annál hamarabb függetlenedik a világpolitikai események negatív hatásainak következményeitől.

Jelenleg egy magyar háztartásnak a villamos energia fogyasztását átlagosan 2-3 millió forintos napelemes rendszer tudja kiváltani a jelenleg még hatályban lévő, rendkívül kedvező szaldó elszámolás mellett.

Napelem telepítésén gondolkodik? Mi meghatározzuk, hogy Önnek mekkora napelemes rendszerre van szüksége az éves áramfogyasztásának függvényében. Használja kalkulátorunkat!

A kalkuláció után három csomagot ajánlunk fel Önnek, amelyek előnyeit és hátrányait személyes, vagy telefonbeszélgetés alkalmával felvázoljuk. A célunk az, hogy a feltelepített napelemes rendszert teljesen az Ön és családja energiaigényére szabjuk, annak alapján, hogy a jelenlegi fogyasztása a jövőben állandónak tekinthető, vagy akár bővíthető legyen.

Készítsen egy pontos napelemes rendszer kalkulációt az oldal alján található napelem kalkulátorunkkal!

Tegyük szebbé együtt a napot!

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége?

Tudja meg, most! Csináljon egy gyors kalkulációt és tudja meg,
hogyan nullázhatja le a villanyszámláját!
Ne várjon NAPOKAT vagy HETEKET egy ajánlatra!

További cikkeink:

Napelem panelek élettartama

NAPELEMEK ÉLETTARTAMA A napelemes rendszerek esetében rendkívül fontos tényező a berendezések élettartama. A projekt megtérülési idejét megnövelheti, ha idő előtt meghibásodik a rendszer. Jó hír

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége?

Tudja meg, most! Csináljon egy gyors kalkulációt és tudja meg,
hogyan nullázhatja le a villanyszámláját!
Ne várjon NAPOKAT vagy HETEKET egy ajánlatra!