Az én háztetőm alkalmas a napelemek felszerelésére?

megosztás:

A telek adottságaitól, az épület fekvésétől, tájolásától függően, ahogy nincs két egyforma ház, úgy nincs két egyforma megoldás sem. A napelemes rendszer megtervezése, kiépítése előtt elengedhetetlen az előzetes helyszíni felmérés, hiszen első lépésben arról is meg kell győződni, hogy az Ön háza egyáltalán alkalmas-e a napelemes rendszer telepítésére.
Rengeteg tényezőtől függ, hogy a napelemek kellő hatékonysággal tudnak-e működni, és bizony van olyan eset is, amikor a körülmények nem megfelelőek, a megtérülés esélye alacsony, és akkor nem érdemes beruházni. Az előzetes felmérés tehát kulcsfontosságú, hiszen ez az Ön biztonságát szolgálja!

A felmérést tapasztalt szakemberek végzik, akik a legfontosabb szempontokat figyelembe véve megvizsgálják az ingatlan alkalmasságát. Ez a lépés nálunk teljesen ingyenes, mert egy megbízható cég konkrét, pontos árajánlatot nem ad és nem is tud adni helyszíni felmérés nélkül. Amíg nem látjuk, hogy az adott tetőn a napelemek a legjobb hatásfokon tudnak energiát termelni, addig nem is tudunk az Ön igényeire szabott megoldást javasolni. Önnek egyetlen napot elég egyeztetnie velünk, és kollégáink mindössze egy-két óra alatt megvizsgálják az ingatlana alkalmasságát.

 

MIRE FIGYELÜNK A FELMÉRÉS SORÁN?

Napelem tájolása
Az első feladatunk az égtáji viszonyok ellenőrzése, hiszen ez mutatja meg, mennyi napfény éri a felszerelt napelemeket. Magyarországon a legideálisabb a délkelet és délnyugat közötti tájolás, hiszen így érheti a legtöbb napfény a napelemeket az évszakok változásainak megfelelően.

Árnyékoló tényezők
A tájolás mellett fel kell mérni, hogy valóban elég napfény éri-e majd a háztetőn a napelemeket, és nincs-e olyan növényzet, épület, amely beárnyékolja majd őket. Fontos, hogy mivel évtizedekig üzemelő rendszert tervezünk, nem elég csak a jelenlegi környezeti viszonyokat figyelembe venni, hanem gondolni kell a növényzet növekedésére és sűrűsödésére, a szomszédos épületek esetleges változásaira is.

Tetőszerkezet
A környezeti tényezők felmérése után a tetőszerkezet adottságait mérjük fel. Biztosnak kell lennünk benne, hogy a tervezett napelem rendszert el fogja bírni a tető, az áramellátáshoz elegendő mennyiségű napelem el fog férni rajta, illetve lesz lehetőségünk a tartószerkezeteket ráerősíteni a felületre.
Előfordul, hogy a tető nem alkalmas a napelem rendszer telepítésére, de ilyenkor sem kell eltekinteni a napelemektől, mert vannak alternatív lehetőségek!

Működésünk során a legmagasabb minőségű, alapos munkára, és maradéktalanul elégedett ügyfelekre törekszünk, így ha azt látjuk, hogy a telepítés minden költségével együtt nem térülne meg a napelemek működése, akkor a telepítést nem javasoljuk. Hiszen egy rossz minőségű rendszer kiépítése elégedetlen ügyfeleket, ezáltal jelentős kárt okozna nekünk is, mi pedig hosszú távon gondolkodunk, és a minőségi munkában hiszünk!

Napelem rendszer telepítésén gondolkodik? Helyszíni felméréssel segítünk az Önnek legmegfelelőbb rendszer kiválasztásában!
Töltse ki előzetes kalkulátorunkat, és kérje ingyenes felmérésünket!

Készítsen egy pontos napelemes rendszer kalkulációt az oldal alján található napelem kalkulátorunkkal!

Tegyük szebbé együtt a napot!

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége?

Tudja meg, most! Csináljon egy gyors kalkulációt és tudja meg,
hogyan nullázhatja le a villanyszámláját!
Ne várjon NAPOKAT vagy HETEKET egy ajánlatra!

További cikkeink:

Napelem panelek élettartama

NAPELEMEK ÉLETTARTAMA A napelemes rendszerek esetében rendkívül fontos tényező a berendezések élettartama. A projekt megtérülési idejét megnövelheti, ha idő előtt meghibásodik a rendszer. Jó hír

Mekkora napelemes rendszerre van szüksége?

Tudja meg, most! Csináljon egy gyors kalkulációt és tudja meg,
hogyan nullázhatja le a villanyszámláját!
Ne várjon NAPOKAT vagy HETEKET egy ajánlatra!